Aromahieronta

gallery/physiotherapy-567021_640

Aromahieronta on rentouttava koko vartalon hoito. Hieronta tehdään rauhallisilla liikkeillä ja se on kevyempää kuin klassinen hieronta. Se on lempeä ja luonnollinen tapa tukea terveyttä sekä kokonaisvaltaista mielen ja kehon hyvinvointia. Aromaterapiassa hyödynnetään luomulaatuisista kasveista uutettujen eteeristen tuoksuöljyjen terapeuttisia ominaisuuksia.

 

Öljyt vaikuttavat elimistöön sekä ihon että hengityksen kautta. Öljyt imeytyvät ihon lävitse verenkiertoon. Ne voivat mm. lievittää kipua, poistaa nesteitä, elvyttää hormonaalista toimintaa ja verenkiertoa sekä solujen aineenvaihduntaa. Monet eteeriset öljyt ovat myös antiseptisia ja tuhoavat bakteereita sekä viruksia. Oikein valitulla öljyllä voidaan mm. lievittää stressiä, laukaista lihasjännityksiä ja -kipuja, parantaa unen laatua, vähentää vaihdevuosivaivoja ja tasapainottaa verenpainetta.

 

Aromahierontaa suositellaan sarjahoitona 6-8 kertaa. Ensin 3 kertaa viikon välein, sen jälkeen ylläpitohoidot kerran kuukaudessa.

 

Milloin aromahieronta ei sovi?

  • Akuutti sairaus kuten flunssa, kuume tai jokin tulehdus.

  • Akuutit vammat kuten avohaavat, lihaksen repeämä, jänteen tai nivelsiteen venähdys, ruhjevammat, palo- ja paleltumavammat sekä luunmurtumat.

  • Syöpä, infektiot ihossa, verisuonitukokset, sydämentahdistin, hemofilia eli verenvuototauti, spastiset halvaukset, psykoosi, alkoholin ja/tai huumausaineiden alaisena oleminen, krapula, antibioottikuuri.

  • Nivelreuma, lihasreuma ja kihti ovat myös vasta-aiheita hieronnalle niiden ollessa tulehdusvaiheessa.

  • Aromaöljyä ei tule käyttää, mikäli olet raskaana, imetät, saat sädehoitoa tai kemoterapiaa.